Sådan vasker og plejer du din strik

Sådan vasker og plejer du din strik

Skrevet af Noella Fashion d. 26 February 2024

Noella har et stort udvalg af striktrøjer af høj kvalitet, men hvordan passer du bedst på dem, så de holder længst muligt?

Her får du et hurtigt overblik over hvordan du vasker og tørrer din striktrøje uden at beskadige den.

 

Hvor ofte skal den vaskes? 

Når du har brugt din striktrøje, vil det ikke altid være nødvendigt at vaske den. Nogle gange vil det være nok, at hænge trøjen til udluftning for at friske den op, på den måde undgår du også det naturlige slid, der sker ved vask .

Men når det er tid til at vaske den, er det først og fremmest vigtigt altid at følge vaskeanvisningen for at sikre den bedste og mest skånsomme pleje og vask. 

 

Maskinvask eller håndvask?

Uld kan vaskes både i vaskemaskinen og ved håndvask ved lave temperaturer. Hvis din vaskemaskine har et uldprogram på max 30°C, er dette at foretrække, på den måde holdes temperaturen jævn.

Maskinvask forhindrer samtidig at der vrides og trækkes i det våde strik, hvilket man nemt kan komme til, hvis man vasker det i hånden. En anden ting der påvirker striktrøjers  udseende og holdbarhed, er hvilket vaskemiddel man bruger.

Når man vasker uld bør man bruge uldvaskemiddel, da det er mere skånsomt mod uld end almindeligt vaskemiddel. Uldvaskemiddel kan anvendes uanset, om man vasker i vaskemaskine eller i hånden. 

 

Hvordan skal strik tørre?

Når din striktrøje er vasket og er klar til at blive tørret, er det vigtigt ikke at vride den. Hvis du har vasket den i hånden, kan du lægge den på et håndklæde og presse overskydende vand ud. Trøjen bør altid tørre på en vandret flade i stedet for hængende, da dette kan strække den og ødelægge formen.

Læs flere artikler

Sådan vasker og plejer du din strik

26 February 2024

Sådan vasker du din vinterjakke

26 February 2024

Find os på Instagram

Følg os