Sådan vasker du din vinterjakke

Sådan vasker du din vinterjakke

Skrevet af Noella Fashion d. 26 February 2024

Mange vinterjakker er fremstillet i 100% polyester. Udadtil ligner denne type jakke en klassisk dunjakke, den eneste forskel er at jakkens fyld ikke består af dun, men i stedet et syntetisk materiale. Jakker med polyesterfyld tåler dog ikke samme vask som klassiske dunjakker.

 

 

Hvis din polyesterjakke ikke er synligt beskidt, men bare trænger til at blive frisket op, kan du først og fremmest forsøge med en udluftning. Dette gør du ved at hænge jakken udenfor på et tørt sted uden direkte sollys.

Hvis din jakke er blevet beskidt og vask ikke kan undgås, er det meget vigtigt altid at følge vaskeanvisningen. 

 


 

Når du skal vaske din jakke, bør du lukke alle knapper og lynlåse samt vende den på vrangen. Jakker med polyesterfyld tåler oftest ikke høje temperaturer, derfor anbefales det at vaske dem ved max 30 grader og uden skyllemiddel. Når du har vasket din jakke, er det en god ide at sikre sig, at alt vaskemiddel er skyllet ud. 

Når jakken er vasket, kan du med fordel hænge den på en bøjle og lade den tørre ved stuetemperatur. Jakker med polyesterfyld tåler ikke en tur i tørretumbleren ligesom dunjakker, følg derfor altid vaskeanvisningen i jakken.

 

Læs flere artikler

Sådan vasker og plejer du din strik

26 February 2024

Sådan vasker du din vinterjakke

26 February 2024

Find os på Instagram

Følg os