Viskose - Hvordan skal det vaskes?

Viskose - Hvordan skal det vaskes?

Skrevet af Noella Fashion d. 26 February 2024

Viskose er et meget populært materiale indenfor tøjindustrien. Det er fremstillet af nedbrudt og kemisk behandlet træ og har mange af de samme gode egenskaber som bomuld. 

 

 

Fordele og egenskaber

Hos Noella finder du også et udvalg af smukke viskosekjoler. Men hvad er fordelene ved dette materiale og hvordan skal det vaskes? Herunder kan du se nogle af fordelene ved viskose. 

 • Temperaturregulerende
 • Fugtabsorberende
 • Blødt mod huden
 • Falder flot
 • Åndbart

   

   

  Når du skal vaske viskose

  Der er mange fordele ved viskose, og materialet føles komfortabelt på kroppen hele dagen. Når du skal vaske viskose, er det vigtigt altid at følge vaskeanvisningerne i produktet.

  Viskose bør vaskes ved lave temperaturer, helst koldt eller 30℃ og oftest ikke over 40℃. Viskose kan også med fordel håndvaskes, her er det vigtigt ikke at vride det våde stof, da materialet i våd tilstand mister op til 50% af sin trækstyrke. Unødige vrid og træk kan derfor ødelægge kjolens form. 

  Hvis vaskeanvisningen tillader maskinvask, er det vigtigt at anvende et skånsomt program med lav temperatur og lav centrifugering, for at undgå at produktet krymper.

   

   

  Sådan skal det tørres

  Efter vask bør viskose tørre på en vandret flade i skyggen. Viskose har en tendens til at krølle efter vask. Tøjet kan derfor stryges eller dampes forsigtigt på vrangen. Tjek altid de specifikke temperaturer anvist i tøjets vaskeanvisning, så du undgår skader og unødvendigt slid på dit tøj. 

  Læs flere artikler

  Sådan vasker og plejer du din strik

  26 February 2024

  Sådan vasker du din vinterjakke

  26 February 2024

  Find os på Instagram

  Følg os