Sådan fjerner du fnuller

Sådan fjerner du fnuller

Skrevet af Noella Fashion d. 26 February 2024

Fnuller på en uldtrøje er et almindeligt problem, der kan opstå over tid, når trøjen udsættes for friktion og slid. Især blandingsmaterialer har tendens til at filtre. Fnuller opstår, når små fibre på overfladen af uld begynder at filtre sammen og danne små knuder. 

Det er først og fremmest vigtigt altid at følge vaskeanvisningerne i din uldtrøje for at sikre den bedste pleje og mindske mængden af fnuller. 

 


Hvordan vasker jeg min uldtrøje? 

For at trøjen holder så længe som muligt bør den håndvaskes i koldt vand, overskydende vand kan presses ud, ved at rulle trøjen i et tørt håndklæde. Hvis vaskeanvisningen tillader det, kan du forsigtigt forsøge dig med et skånsomt uldprogram eller håndvaskeprogram på max 30°C.

Trøjen bør altid tørres på en vandret flade i stedet for hængende, da dette kan skade trøjens form og strække den. 

 

Når der opstår fnuller

Når der over tid opstår fnuller kan man forsigtigt forsøge sig med flere forskellige metoder. En nem og skånsom metode er at bruge en fnugrulle. Denne kan hjælpe med at løsne fnuller og løse fibre fra trøjens overflade.

En anden effektiv metode til at fjerne fnuller, er at bruge en elektrisk fnugfjerner. Læg tøjet på en hård overflade og kørt forsigtigt fnugfjerneren hen over tøjet. 

Når man bruger en fnugfjerner, er det vigtigt ikke at trykke den for hårdt mod strikketrøjen, på den måde risikerer man at rive i materialet og skade det. Start derfor forsigtigt ud og øg trykket gradvist hvis det er nødvendigt. 

 

Læs flere artikler

Sådan vasker og plejer du din strik

26 February 2024

Sådan vasker du din vinterjakke

26 February 2024

Find os på Instagram

Følg os